Kuvat: Elina Manninen, Visit Finland
Ruokamatkailua kehittämässä
Haaga-Helia AMK:n Hungry for Finlandissa kehitämme suomalaista ruokamatkailua. Koordinoimme kansallista ruokamatkailuverkostoa, jaamme tietoa ja työkaluja, järjestämme Ruokamatkailukilpailun, opetusta sekä tutkimus- ja kehittämishankkeita.
Toimintamme perustuu laatimaamme Suomen ruokamatkailustrategiaan 2024–2028.
Näitä teemme
Ruokamatkailukilpailu
Valtakunnallinen ruokamatkailukilpailu
Kiihdyttämö
Yritysten kehittäminen ja koulutukset
Opetus
Tulevaisuuden osaaminen
TKI-hankkeet
Tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminta
Työkalut
Työkaluja ruokamatkailun kehittämiseen
Onhan tuotteesi jo DataHubissa?
VisitFinlandin DataHub on tietokanta, johon suomalaiset matkailupalveluja tuottavat yritykset voivat rekisteröityä ja tallentaa tietoa yrityksestään sekä tarjoamistaan tuotteista ja palveluista.
Visit Finlandin DataHubin kautta yritys- ja tuotetietoa voidaan hakea moniin eri kanaviin, kuten Visit Finlandin verkkokanaviin ja kampanjoihin, alueellisille verkkosivuille, kaupallisille toimijoille ja moniin muihin kanaviin.
DataHubin hyödyntäminen on ilmaista sekä matkailuyrityksille että datan hyödyntäjille.
Tarvitsetko apua syöttämisessä? Ota yhteyttä.
Meneillään ja tuloillaan
Tutkimus
Vuonna 2023 tehdyn tarvekartoituksen tulokset julkistettiin webinaarissa.
Keväällä 2023 kysyimme ruokamatkailutoimijoilta, mikä on ruokamatkailun nykytilanne, miltä ruokamatkailun tulevaisuus näyttää ja millaista toimintaa Hungry for Finland -ruokamatkailuverkoston pitäisi tehdä, jotta päästään toivottaviin tulevaisuuksiin.
Ajankohtaista
Urban & Local
Luodaan pääkaupunkiseudun lähiruoka- ja ravintola-alan TKI- ja liiketoimintaa edistävä toimijaekosysteemi
Päättyneet hankkeet
Toiminnallisen ekosysteemin rakentaminen
Ruokamatkailutoimija – Osallistu ruokamatkailun toiminnalliseen ekosysteemiin
Kuva: Elina Manninen, Visit Finland
Ruokamatkailukilpailu 2023
Katso viidennen kansallisen ruokamatkailukilpailun voittajat
Kuva: Elina Manninen, Visit Finland
Kaikki matkailijat eivät vieraile museossa, eivät osallistu lumikenkäsafarille tai eivät esimerkiksi lähde kiertoajelulle – mutta jokainen matkailija syö. Ruoan avulla luodaan muistoja kaikilla aisteilla ja vahvistetaan tiedollisia, emotionaalisia sekä fyysisiä muistikuvia.
Ruokailu voidaan kokea mieleenpainuvimpana asiana matkalla.
Yhä useampi matkailija hakee tietoisesti ruokaelämyksiä. He haluavat kokea luonnon, kulttuurin ja paikallisen elämäntavan. Suomalaisessa ruokamatkailussa on potentiaalia, sillä puhtaus, turvallisuus, aitous, tarinat ja paikallisuus luovat arvoa matkailijalle. Parhaimmillaan ruokamatkailutuote on osallistamista ja tekemistä, josta matkailija oppii jotain uutta.
Kuva: Elina Manninen