Yhdessä tekoja! Kolmas ruokamatkailukilpailu 2019 on täällä!

Olet täällä

Suomen paras ruokamatkailutuote -kilpailu

Ruokamatkailukilpailu on päättynyt. Kilpailuun saatiin 42 osallistujaa. Arviointiraati on aloittanut työnsä. Kesän aikana teetetään palkittaville markkinointivideot. Palkinnot jaetaan syksyllä 2019.

Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haetaan yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteystyötä.

Vaikka olisit osallistunut vuosina 2015 tai 2017, osallistu ihmeessä uudestaan!

Kilpailuun voivat osallistua Manner-Suomen alueella toimivat yritykset ja yhteisöt 17.1-17.3.2019 välisenä aikana tällä sivulla.

Voit myös ehdottaa ruokamatkailuun liittyvää tahoa osallistumaan kilpailuun!

Ruokamatkailukilpailun voittaja palkitaan 3 000 euron ruokamatkailutuotteen kehittämisrahalla. Voittajista tehdään video. Kilpailun voittaja ja finalistit saavat markkinoinnillista näkyvyyttä Visit Finlandin kanavissa sekä mahdollisuuden osallistua yhteiseen sparrauspäivään Helsingissä. Yritykset saavat ja mahdollisuuden verkostoitua sekä oppia parhaita käytänteitä muilta.

Kilpailun rahoittaja on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. Haaga-Helia amk palkitsee voittajan 3 000 euron kehittämisrahalla. Kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Ruokamatkailukilpailun arviointiryhmä 2019:

  • Kirsi Viljanen, lähiruokaohjelman koordinaattori, maa- ja metsätalousministeriö
  • Terhi Hook, kehittämispäällikkö, Visit Finland (Business Finland Oy)
  • Päivi Töyli, projektipäällikkö, Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke
  • Mariaana Nelimarkka, freelance -ruokatoimittaja

 Kilpailulomakkeen >>  voit täyttää suomen, ruotsin tai englannin kielellä.

Voit ilmiantaa mielestäsi Suomen parhaan ruokamatkailutuotteen. Otamme yritykseen yhteyttä ja kannustamme osallistumaan kilpailuun. Vastaajien kesken arvomme kaksi Sami Tallbergin Villisienikeittokirjaa. Ilmianna tästä >>

Lisätietoja kilpailusta

Kristiina Havas, kristiina.havas(at)haaga-helia.fi, puh. 0500 688332

 

Yhteistyössä:

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Strategiakumppanit

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö