
Ruokamatkailun sparrausta ja käytännönläheistä, innostavaa koulusta yrityksille ja kehittäjille
Räätälöimme tarpeisiisi sopivan kokonaisuuden. Teemme usean päivän osallistavia koulutuksia, päivän tai puolen päivän tehopaketteja. Voimme tulla puhumaan tilaisuuteesi, järjestää koulutusta omissa tiloissamme tai tulla luoksesi.
Asiakkaat ja asiakasymmärrys
Kuka on asiakkaasi? Kuka on tärkein ja kannattavin asiakkaasi?Asiakkaanpolku? Kansainväliset asiakkaat? Millaisia ovat asiakkaina: modernit humanistit, kiinalaiset, japanilaiset, venäläiset, intialaiset, perhematkailijat seniorit, foodiet?
Tuotteistaminen ja tarinat
Mitä on ruokamatkailu? Miten ruokamatkailua tehdään? Miten luodaan menestyväruokamatkailutuote? Mitkä ovat painopistealueet Suomen ruokamatkailussa: taste of place, cool and creative and pure pleasure -tuotteet. Suomalaisen ruokamatkailun alueprofiilit? Jujut ja jipot, meiltä ja muualta! Miten rakentaa elämyksiä ja tarinoita?
Ruokatuotteet ja -palvelut
Tarvitsetko apua ruokalistasuunnitteluun, kasvisruokavaihtoehtoihin, vegaaniruokaan? Kaipaatko ideoita leivontaan tai jälkiruokiin? Katuruokaan? Luontoruokailuun? Villiruokaan? Suomalaisiin perinteisiin? Kaipaako sieni- tai marjaretkesi uutta ajatusta?
Myynti- ja markkinointi
Miten myyn ruokamatkailutuotteitani? Mitkä ovat oikeat kanavat ja yhteistyökumppanit markkinointiin? Miten yhteistyötä kannattaisi tehdä? Miten Twitter, Facebook ja Instagram toimii ruokamatkailussa? Millaisia kuvia olisi hyvä käyttää? Miten saada eloon ruokamatkailutuote? Hungry for Finland! Ruoka tärkeäksi, elämykselliseksi ja ostettavaksi osaksi Suomen matkailua!
Palvelu ja vieraanvaraisuus
Miten erottua? Uniikkien elämysten luomiseen tarvitaan vieraanvaraisuutta. Yrityksen itsensä näköinen, aito, vieraanvarainen palvelu on voimavara. Vieraanvarainen palvelu on enemmän kuin hyvä palvelu. Se on aitoa välittämistä, kuuntelemista ja ihmisten välistä vuorovaikutusta. Vieraanvaraisuudella on suuri vaikutus asiakaskokemukseen ja asiakasiloon. Autamme tässä.
Ota yhteyttä! Keskustellaan!
Klaus Lüttjohann, Klaus.Luttjohann@haaga-helia.fi, puh. 029 447 1010
Kristiina Havas, Ruokamatkailun projektipäällikkö, puh. 0500-688332, kristiina.havas@haaga-helia.fi
Visit Finland Akatemian kouluttaja
Ruokamatkailun tarinallistamisen työpajat keväällä 2018
Matkailun suuralueilla (4 kpl) toteutetaan tarinallistamisen työpajat OKMn ja Haaga-Helia amkn rahoituksella keväällä 2018. Työpajat ovat yrittäjille ja matkailun kehittäjille ilmaisia. Lisätietoa: Kristiina Havas, projektipäällikkö, kristiina.havas@haaga-helia.fi