Tervetuloa 8.10! Hungry for Finland tuotteistamisen työpaja Pohjois-Karjalassa

Olet täällä

 

HUNGRY FOR FINLAND – RUOKAMATKAILUN TUOTTEISTAMINEN POHJOIS-KARJALASSA

Paikka: Ravintola Kerubi, Rajakapteenin Pirtti (Siltakatu 1, 80100 Joensuu)

Aika: Tiistai 8.10.2019 klo 9.00-15.00

Yhdessä tekoja! Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!

 

Miksi ihmeessä Suomen ruokamatkailun kehittämistä?

Matkailija syö ja juo useita kertoja päivässä. Positiiviset, odotukset ylittävät kokemukset, jopa elämykset saavat matkailijan hymyilemään, tekemään uusintaostoksia ja jakamaan kokemuksia somessa. Ruokakokemuksen myötä matkailija tutustuu paikalliseen elämäntapaan, kulttuuriin ja perinteisiin, lähiruokaan ja luonnonantimiin. Ruoan takia valitaan myös matkakohteita. Suomen matkailun kilpailukyvyn takia ruokamatkailua tulee kehittää.

Hungry for Finland (H4F) – ruokamatkailun tuotteistamishanke täydentää alueellisia ja paikallisia hankkeita valtakunnallisesti tuoden toimijoiden käyttöön yhtenäisiä työkaluja (tuotesuositukset ja päivitetty strategia) ja sparrausta. Tavoitteena on saada ruokamatkailu alueellisesti näkyvämpään rooliin niin kotimaassa kuin kv-markkinoilla ja tuottaa yhdistelmätuotteita, joissa ruoka on houkutteleva tekijä. Valtakunnallisen ruokamatkailuverkoston toimintaa kehitetään pysyvän toiminnan suuntaan. Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke on käynnistynyt syyskuussa 2018 ja se kestää syyskuuhun 2021. Hankkeen rahoittajana on EU:n maaseuturahasto. Hanketta tehdään tiiviissä yhteistyössä Visit Finlandin (Business Finland Oy) ja alueellisten toimijoiden kanssa. Lisätietoja: http://www.hungryforfinland.fi/

Joensuun tilaisuudessa ovat mukana alueelliset ruokamatkailuhankkeet Kalitka, Vastuullisen ruoka- ja luontomatkailun selvityshanke sekä Sisältöä kulinaristeille kulttuurista.

Ilmoittaudu 4.10 mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ

Lisätietoja tilaisuudesta sekä Hungry for Finland –tuotteistamishankkeesta:

Kristiina Havas, projektipäällikkö
Hungry for Finland – ruokamatkailun tuotteistamishanke, 
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, puh. 0500 688 332, kristiina.havas@haaga-helia.fi

Päivän ohjelma

klo 9.00 Aamukahvit

klo 9.30 Hungry for Finland –kansallinen ruokamatkailuhanke, Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

klo 10.00 Paikallisten ruokamatkailuhankkeiden evästys päivän aiheisiin:

  • Kalitka – the development of cross-border gastronomic tourism, Paavo Raappana, Karelia-ammattikorkeakoulu
  • Vastuullisen ruoka- ja luontomatkailun selvityshanke, Anna Rinteinen, Pohjois-Karjalan Martat ry
  • Sisältöä kulinaristeille kulttuurista (KULKU), Soile Lehtinen, ProAgria

klo 10.30  Ruokamatkailun trendit, Teemu Moilanen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu                                              

klo 11.00 Lounas (omakustanteinen)

klo 12.00 Ruokamatkailutyöpajat, ohjaajina Kristiina Havas sekä Teemu Moilanen

  1. Ruokamatkailun brändielementit Pohjois-Karjalassa
  2. Pohjois-Karjalan eväät ruokamatkailun strategiapäivitykseen
  3. Ruokamatkailun reitit ja tuotteet Pohjois-Karjalassa

klo 14.30 Työpajojen purku ja päivän yhteenveto

klo 15.00 Tilaisuuden päätös

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Strategiakumppanit

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö