
HUNGRY FOR FINLAND – RUOKAMATKAILUN TUOTTEISTAMINEN POHJOIS-KARJALASSA
Paikka: Ravintola Kerubi, Rajakapteenin Pirtti (Siltakatu 1, 80100 Joensuu)
Aika: Tiistai 8.10.2019 klo 9.00-15.00
Yhdessä tekoja! Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Miksi ihmeessä Suomen ruokamatkailun kehittämistä?
Matkailija syö ja juo useita kertoja päivässä. Positiiviset, odotukset ylittävät kokemukset, jopa elämykset saavat matkailijan hymyilemään, tekemään uusintaostoksia ja jakamaan kokemuksia somessa. Ruokakokemuksen myötä matkailija tutustuu paikalliseen elämäntapaan, kulttuuriin ja perinteisiin, lähiruokaan ja luonnonantimiin. Ruoan takia valitaan myös matkakohteita. Suomen matkailun kilpailukyvyn takia ruokamatkailua tulee kehittää.
Hungry for Finland (H4F) – ruokamatkailun tuotteistamishanke täydentää alueellisia ja paikallisia hankkeita valtakunnallisesti tuoden toimijoiden käyttöön yhtenäisiä työkaluja (tuotesuositukset ja päivitetty strategia) ja sparrausta. Tavoitteena on saada ruokamatkailu alueellisesti näkyvämpään rooliin niin kotimaassa kuin kv-markkinoilla ja tuottaa yhdistelmätuotteita, joissa ruoka on houkutteleva tekijä. Valtakunnallisen ruokamatkailuverkoston toimintaa kehitetään pysyvän toiminnan suuntaan. Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke on käynnistynyt syyskuussa 2018 ja se kestää syyskuuhun 2021. Hankkeen rahoittajana on EU:n maaseuturahasto. Hanketta tehdään tiiviissä yhteistyössä Visit Finlandin (Business Finland Oy) ja alueellisten toimijoiden kanssa. Lisätietoja: http://www.hungryforfinland.fi/
Joensuun tilaisuudessa ovat mukana alueelliset ruokamatkailuhankkeet Kalitka, Vastuullisen ruoka- ja luontomatkailun selvityshanke sekä Sisältöä kulinaristeille kulttuurista.
Ilmoittaudu 4.10 mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ
Lisätietoja tilaisuudesta sekä Hungry for Finland –tuotteistamishankkeesta:
Kristiina Havas, projektipäällikkö
Hungry for Finland – ruokamatkailun tuotteistamishanke, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, puh. 0500 688 332, kristiina.havas@haaga-helia.fi
Päivän ohjelma
klo 9.00 Aamukahvit
klo 9.30 Hungry for Finland –kansallinen ruokamatkailuhanke, Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
klo 10.00 Paikallisten ruokamatkailuhankkeiden evästys päivän aiheisiin:
- Kalitka – the development of cross-border gastronomic tourism, Paavo Raappana, Karelia-ammattikorkeakoulu
- Vastuullisen ruoka- ja luontomatkailun selvityshanke, Anna Rinteinen, Pohjois-Karjalan Martat ry
- Sisältöä kulinaristeille kulttuurista (KULKU), Soile Lehtinen, ProAgria
klo 10.30 Ruokamatkailun trendit, Teemu Moilanen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
klo 11.00 Lounas (omakustanteinen)
klo 12.00 Ruokamatkailutyöpajat, ohjaajina Kristiina Havas sekä Teemu Moilanen
- Ruokamatkailun brändielementit Pohjois-Karjalassa
- Pohjois-Karjalan eväät ruokamatkailun strategiapäivitykseen
- Ruokamatkailun reitit ja tuotteet Pohjois-Karjalassa
klo 14.30 Työpajojen purku ja päivän yhteenveto
klo 15.00 Tilaisuuden päätös