Tervetuloa 11.11.2019! Ruokamatkailun tuotteistamispaja Etelä-Pohjanmaalla

Olet täällä

 

HUNGRY FOR FINLAND – RUOKAMATKAILUN TUOTTEISTAMINEN

ETELÄ-POHJANMAALLA
 

Paikka: Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Frami F, Lasipalatsi 1. krs, Kampusranta 11, Seinäjoki
Aika: Maanantai 11.11.2019 klo 13.00-16.30

Yhdessä tekoja! Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!

 

Miksi ihmeessä Suomen ruokamatkailun kehittämistä?

Matkailija syö ja juo useita kertoja päivässä. Positiiviset, odotukset ylittävät kokemukset, jopa elämykset
saavat matkailijan hymyilemään, tekemään uusintaostoksia ja jakamaan kokemuksia somessa.
Ruokakokemuksen myötä matkailija tutustuu paikalliseen elämäntapaan, kulttuuriin ja perinteisiin,
lähiruokaan ja luonnonantimiin. Ruoan takia valitaan myös matkakohteita. Suomen matkailun
kilpailukyvyn takia ruokamatkailua tulee kehittää.

Hungry for Finland (H4F) – ruokamatkailun tuotteistamishanke täydentää alueellisia ja paikallisia hankkeita valtakunnallisesti tuoden toimijoiden käyttöön yhtenäisiä työkaluja (tuotesuositukset ja päivitetty strategia) ja sparrausta. Tavoitteena on saada ruokamatkailu alueellisesti näkyvämpään rooliin niin kotimaassa kuin kv-markkinoilla ja tuottaa yhdistelmätuotteita, joissa ruoka on houkutteleva tekijä. Valtakunnallisen ruokamatkailuverkoston toimintaa kehitetään pysyvän toiminnan suuntaan. Hungry for Finland –Ruokamatkailun tuotteistamishanke on käynnistynyt syyskuussa 2018 ja se kestää syyskuuhun 2021. Hankkeen rahoittajana on EU:n maaseuturahasto. Hanketta tehdään tiiviissä yhteistyössä Visit Finlandin (Business Finland Oy) ja alueellisten toimijoiden kanssa. Lisätietoja: www.hungryforfinland.fi

Ilmoittaudu 5.11.2019 mennessä tämän linkin kautta: bit.ly/H4Fetelä-pohjanmaa

Päivän ohjelma:

13.00 Hungry for Finland –kansallinen ruokamatkailuhanke
Kristiina Havas ja Kristiina Adamsson, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

13.45 Kahvit ja verkostoitumista

14.00 Ruokamatkailun kehittämishankkeen tuloksia, SeAMK Ruoka-yksikkö ja Into Seinäjoki

14.15 Ruokamatkailutyöpajat (K.H. ja K.A.)
1. Etelä-Pohjanmaan eväät Suomen ruokamatkailun strategiapäivitykseen
2. Ruokamatkailun reitit ja tuotteet Etelä-Pohjanmaalla
Työpajojen purku ja päivän yhteenveto

klo 16.30 Tilaisuuden päätös

 

Lisätietoja tilaisuudesta sekä Hungry for Finland -tuotteistamishankkeesta:
Kristiina Havas
projektipäällikkö
Hungry for Finland – ruokamatkailun tuotteistamishanke / Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
0500 688 332 / kristiina.havas@haaga-helia.fi

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Strategiakumppanit

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö