Suomen kulttuurimatkailun TOP10 – kärkituotteet 2015 valittu!

Olet täällä

 

Ulkomaalaiset kuluttajat ja matkanjärjestäjät ovat valinneet 10 kiinnostavinta suomalaista kulttuurimatkailutuotetta vuonna 2015. Ruokamatkailun kannalta tämä on hieno uutinen, sillä jopa puolet voittajayrityksistä ovat kytköksissä suomalaiseen ruokaan!

From Guesthouse to Guesthouse Finnish Cuisine Tour tutustuttaa vieraansa suomalaiseen keittiöön ja kulttuuriin sekä paikallisiin ihmisiin. Yritys on saanut tunnustusta aikaisemmin myös Hungry for Finland -ruokamatkakilpailun voittajana.

Home dining – Visit a Finnish Family, tutustuminen suomalaiseen kotiin ja paikallisiin ihmisiin ruuan äärellä.

Fork in Hand, culinary walk in Helsinki, tarinoita suomalaisesta ruuasta ja Helsingistä.

Yli seitsemän tunnin valmistuksen vaativa herkullinen lammasruoka houkuttelee vieraat Etelä-Karjalaan, Ravintola Säräpirtti Kippurasarveen.

Finnish Lakeside Sauna Experience in Nuuksio National Park yhdistää saunakokemuksen, luontoaktiviteetin ja suomalaisen ruuan.

Visit Finlandin Culture Finland valtakunnallinen katto-ohjelma kartoitti suomalaisten kulttuurimatkailutuotteiden tarjonnan. Tuotteiden tuli sisältää kulttuurisia elementtejä yhdistettynä matkailupalveluihin ja olla suunnattu kansainvälisille markkinoille. Kriteerit täyttäviä omatoimimatkailijoille kohdistettuja tuotteita löydettiin 90 ja ryhmämatkailijoille suunnattuja 120. Tästä joukosta kulttuuri- ja matkailualan ammattilaiset valitsivat 10 omatoimimatkailijoille ja 10 ryhmämatkailijoille tarkoitettua finalistia. Lopulliset kulttuurimatkailun kärkituotteet valitsivat ulkomaiset kuluttajat ja matkanjärjestäjät.

Alkuperäiseen artikkeliin pääset tutustumaan tästä.

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Facebook

Strategisia kumppaneita

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö