RUOKA&MATKAILU kutsuu: 26.2.2020 Etelä-Karjalan ruokamatkailun tuotteistamispaja

Olet täällä

HUNGRY FOR FINLAND – RUOKAMATKAILUN
TUOTTEISTAMINEN ETELÄ-KARJALASSA

Aika: Keskiviikko 26.2.2020 klo 9.30-15.00
Paikka: Lappeenrannan Upseerikerho
 

Yhdessä tekoja! Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!

 

Miksi ihmeessä Suomen ruokamatkailun kehittämistä?

Matkailija syö ja juo useita kertoja päivässä. Positiiviset, odotukset ylittävät kokemukset, jopa elämykset
saavat matkailijan hymyilemään, tekemään uusintaostoksia ja jakamaan kokemuksia somessa.
Ruokakokemuksen myötä matkailija tutustuu paikalliseen elämäntapaan, kulttuuriin ja perinteisiin,
lähiruokaan ja luonnonantimiin. Ruoan takia valitaan myös matkakohteita. Suomen matkailun
kilpailukyvyn takia ruokamatkailua tulee kehittää.
 
Hungry for Finland (H4F) – ruokamatkailun tuotteistamishanke täydentää alueellisia ja paikallisia hankkeita valtakunnallisesti tuoden toimijoiden käyttöön yhtenäisiä työkaluja (tuotesuositukset ja päivitetty strategia) ja sparrausta. Tavoitteena on saada ruokamatkailu alueellisesti näkyvämpään rooliin niin kotimaassa kuin kv-markkinoilla ja tuottaa yhdistelmätuotteita, joissa ruoka on houkutteleva tekijä. Valtakunnallisen ruokamatkailuverkoston toimintaa kehitetään pysyvän toiminnan suuntaan. Hungry for Finland –Ruokamatkailun tuotteistamishanke on käynnistynyt syyskuussa 2018 ja se kestää syyskuuhun 2021. Hankkeen rahoittajana on EU:n maaseuturahasto. Hanketta tehdään tiiviissä yhteistyössä Visit Finlandin (Business Finland Oy) ja alueellisten toimijoiden kanssa.
 

Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä goSaimaa Oy:n ja ProAgria Itä-Suomen Sisältöä kulinaristeille kulttuurista -hankkeen (KULKU -hanke) kanssa.

Ilmoittaudu 18.2.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen info@gosaimaa.com
Ilmoittautumiseen nimi, ruoka-aineallergiat/-rajoitteet, ilmoittautuminen lounaalle (lounas
omakustanteinen).

 
Lisätietoja tilaisuudesta sekä Hungry for Finland –tuotteistamishankkeesta:
Kristiina Havas
projektipäällikkö
Hungry for Finland – ruokamatkailun tuotteistamishanke
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
0500 688 332
kristiina.havas@haaga-helia.fi
 
Päivän ohjelma
klo 9.30 Aamukahvit
klo 10.00 Hungry for Finland –kansallinen ruokamatkailuhanke
Kristiina Havas / Kristiina Adamsson, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
klo 10.30 Etelä-Karjalan ruokamatkailun kuulumiset, esittäytyminen
klo 11.00 Lounas (omakustanteinen)
klo 12.00 Ruokamatkailun KV-markkinointi, kehittämispäällikkö, Terhi Hook, Visit Finland
klo 12.30 Ruokamatkailutuotteet jakelukanaviin
klo 13.00 Ruokamatkailun reitit ja tuotteet Etelä-Karjalassa workshop, työpajan purku
klo 15.00 Tilaisuuden päätös
 
Yhteistyössä:
 

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Facebook

Strategisia kumppaneita

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö