
POHJOIS-KARJALAN RUOKAMATKAILUN KEHITTÄMINEN
HUNGRY FOR FINLAND, H4F-paja
Yrittäjät ja kehittäjät!
Paikka: Utran Uittotupa, Uittopäälliköntie 2, Joensuu
Aika: Torstai 21.4.2016 klo 13.-17.00
Ruokamatkailu on merkittävä osa Suomen matkailun kehittämistä. Tavoitteena on saada ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua.
Hungry for Finland -pajat ovat osa Suomen ruokamatkailustrategian jalkauttamista.
Kohderyhminä työpajoille ovat alueelliset matkailu- ja elintarvikeyrittäjät sekä muut toimijat. Strategia on tehty yhteistyössä Visit Finlandin ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa. Toimenpiteiden rahoittajana on MAVI (maaseutuvirasto). Työpajojen vetäjinä toimivat Kristiina Havas, Kristiina Adamsson ja Kristian Sievers Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Vetäjät ovat toimineet ruokamatkailun kehittämistehtävissä vuodesta 2012.
OHJELMA
13.00-14.00 Tulokahvit
RUOKA & MATKAILU - elämyksellinen osa matkailua
- Ruoka- ja matkailustrategia pähkinänkuoressa
- Suomen huippuja: 2015 ruokamatkailukilpailun satoa
- Ruokamatkailun trendeistä: What is cooking?
14-16.30 Ruokamatkailun asiakkaita ja tarpeita- Who is Hungry for Finland?
- Pohjois-Karjalan ruokamatkailun alueprofiili
- Alueellisen ruokamatkailun ”kattaus”
16.30-17.00 Miten tästä eteenpäin? Osallistujien toimenpiteet ruokamatkailun kehittämiseksi
H4F -työpajat ovat moduloitu valmennus- ja sparrauspaketti, joka on luotu ruokamatkailun kehittämiseen. Pohjois-Karjalan työpajassa kehitetään elämyksellisiä ruokamatkailutuotteita kohderyhmien tarpeisiin ja kirkastetaan alueellista ruokamatkailun profiilia. Parhaimmillaan ruokamatkailu voi olla alueellisen matkailubrändin yksi keskeinen elementti.
Ilmoittautuminen: johanna.rinnekari@proagria.fi, p. 040 301 2441 tai https://pohjois-karjala.proagria.fi/tapahtumat
Lisätietoa H4F-pajasta: Kristiina Havas, kristiina.havas@haaga-helia.fi, p. 0500 688 332, www.hungryforfinland.fi.
Tule mukaan!