Opi
- Hankkeen aikana tehdyt opinnäytteet 2012-2017
RUOKA&MATKAILU -hankkeessa on tehty vuosina 2012-2017 useita opinnäytetöitä. Ne ovat toimineet sisällön tuotantona hankkeessa ja samalla tarjonneet restonomi-opiskelijoille aitoja tutkimus- ja kehittämiskohteita. Kaikki työt, jotka ovat yltäneet vähintään arvosanaan 3 asteikolla 1-5 on koottu tähän dokumenttiin.
Asiakkaat ja heidän toiveensa
- Lapsiperheiden ruokailu matkalla, opinnäytetyö, Sanna Höglund-Laurikainen
- Suomalainen ruoka ulkomaalaisen matkailijan näkökulmasta, opinnäytetyö, Ville Tillgren
- Ulkomaalaisten matkailijoiden kiinnostus suomalaista ruokaa kohtaan, opinnäytetyö, Petra Pusa
- Ruoalla on merkitystä kotimaan matkalla, opinnäytetyö, Jennifer Rajainmäki
- Mitä venäjäksi kirjoitetaan suomalaisesta ruoasta ja ruokakulttuurista, opinnäytetyö, Aleksandra Shakhnovich
- Mitä englanniksi kirjoitetaan suomalaisesta ruoasta ja ruokakulttuurista, opinnäytetyö, Anu Pitkänen ja Jenni Hakala-Deiro
Benchmarkkausta Skandinaviassa
- Ruokamatkailu Tanskassa & Norjassa, opinnäytetyö, Emma Nurvala
- Det nya matlandet – Oppia ruotsalaisesta ruokamatkailusta, opinnäytetyö, Maiju Kettunen
Reseptiikkaa
- Villiruokamoduuli: Tuotekehitystä Suussasulavalle & RUOKA&MATKAILU –hankkeelle, opinnäytetyö, Jessica Wahl ja Olli Partanen
- Ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen - ruokaa ihanteelliseen saunaelämykseen, opinnäytetyö, Marilla Happonen
- Suomalainen aamiainen ulkomaalaisen silmin & Herää Suomi -opas, opinnäytetyö, Anu Hirvonen
- Makujen matka Etelästä ja Pohjois-Suomeen, opinnäytetyö, Noora Eskola
Tarinallisuus ruokamatkailussa
- Food in the Woods: Opas tarinallistetun elämyspainotteisen ateriakokonaisuuden luomiseksi, opinnäytetyö, opinnäytetyö, Tiia Boström
- Tarinoiden käyttö matkailu- ja ravintola-alalla, opinnäytetyö, Johanna Myllyniemi
Lähiruoka
- Lähiruoka Suomessa, opinnäytetyö, Hennileena Kankaanranta
- Lähiruoan merkitys Turun saariston matkailuyrittäjille, opinnäytetyö, Jura Männistö ja Roni Pohjalainen
Tuotteistaminen, tuotekehitys
- Ruokamatkailun taloudelliset mittarit, opinnäytetyö, Yonna Kivinen, ei vielä julkaistu
- Museoiden ruokapalveluiden kehittäminen, opinnäytetyö, Nicklas Andersson, ei vielä julkaistu
- Cool and Creative -ruokamatkailutuotteiden kartoitus pääkaupunkiseudulla, opinnäytetyö, Sonja Forsström
- Hyvinvointimatkailuyritysten ruokapalvelut, opinnäytetyö Päivi Pahikainen-Kalakoski,ei vielä julkaistu
- Loviisan alueen ruokamatkailukartoitus, opinnäytetyö, Kirsi Makkonen
- Vieraanvaraisuutta ruokamatkailuyrityksiin, opinnäytetyö, Tiina Ratalahti, ei vielä julkaistu
- Syödään yhdessä ravintolassa - Palvelumuotoiltu sosiaalisen syömisen työkalupakki ravintoloille, opinnäytetyö, Anne Rantala
- Millaista pitäisi Suomen ruokamatkailun olla? opinnäytetyö, Heidi Kaipanen.
- Hiljaisuus ja sen tuotteistaminen Pellas Gästhemissä, opinnäytetyö, Mirka Oinonen
- Hyvinvointi on kokonaisvaltaista – ruoka osana suomalaista hyvinvointimatkailua, opinnäytetyö, Hanna Ryynänen
- Suomi ruokamatkailumaana: haasteet ja mahdollisuudet yritysten näkökulmasta, opinnäytetyö, Salla Salminen ja Sonja Petersen.
- Katuruokatapahtumat matkailun elävöittäjinä Helsingissä, opinnäytetyö, Sarita Perovirta ja Kati Kujanpää
Ruokamatkakilpailu
- Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun satoa 2015, opinnäytetyö, Saara Linna
- Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailu 2017, opinnäytetyö, ei vielä julkaistu