
KOILLISMAAN RUOKAMATKAILUN KEHITTÄMINEN
HUNGRY FOR FINLAND, H4F-paja
PAIKKA: Royal Ruka, Mestantie 1, Kuusamo
AIKA: Perjantai 13.5.2016 klo 11.45
Ruokamatkailu on merkittävä osa Suomen matkailun kehittämistä. Tavoitteena on saada ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua.
Hungry for Finland -pajat ovat osa Suomen ruokamatkailustrategian jalkauttamista.
Kohderyhminä työpajoille ovat alueelliset matkailu- ja elintarvikeyrittäjät sekä muut toimijat. Strategia on tehty yhteistyössä Visit Finlandin ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa. Toimenpiteiden rahoittajana on MAVI (maaseutuvirasto). Työpajojen vetäjinä toimivat Kristiina Havas, Kristiina Adamsson ja Kristian Sievers Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Vetäjät ovat toimineet ruokamatkailun kehittämistehtävissä vuodesta 2012.
OHJELMA
11.45 Keittolounas
12.30 RUOKA & MATKAILU - elämyksellinen osa matkailua
- Ruoka- ja matkailustrategia pähkinänkuoressa
- Suomen huippuja: 2015 ruokamatkailukilpailun satoa
- Ruokamatkailun trendeistä: What is cooking?
14.30 Kahvit
15.00 Ruokamatkailun asiakkaita ja tarpeita- Who is Hungry for Finland?
- Koillismaan ruokamatkailun alueprofiili
- Koillismaan ruokamatkailun ”kattaus”
16-16.30 Miten tästä eteenpäin? Osallistujien toimenpiteet Koillismaan ruokamatkailun kehittämiseksi
H4F -työpajat ovat moduloitu valmennus- ja sparrauspaketti, joka on luotu ruokamatkailun kehittämiseen. Koillismaan työpajassa kehitetään elämyksellisiä ruokamatkailutuotteita kohderyhmien tarpeisiin ja kirkastetaan alueellista ruokamatkailun profiilia. Parhaimmillaan ruokamatkailu voi olla alueellisen matkailubrändin yksi keskeinen elementti.
Lisätietoa H4F-pajasta: Kristiina Havas, kristiina.havas@haaga-helia.fi, p. 0500 688 332, www.hungryforfinland.fi.
Ilmoittautuminen:
Elisa Kangasaho, projektipäällikkö, Elintarvikkeista ja luonnosta elinvoimaa Koillismaalle, elisa.kangasaho@naturpolis.fi, p. 0400351321
Tervetuloa!