Hungry for Finland! Tarinallistamista Rovaniemellä 21.5

Olet täällä

KUTSU

TARINALLISTAMINEN RUOKAMATKAILUSSA

PAIKKA: Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti, Viirikankaantie 1, tila 239, Rovaniemi

AIKA: Maanantai 21.5.2018 klo 11.00-16.30 (lounas 11.00-11.45)

Ruokamatkailu on merkittävä osa Suomen matkailun kehittämistä. Tavoitteena on saada ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua. Elämyksellisyyteen kuuluu paitsi tietysti erinomainen ruoka ja viihtyisät tai vaikuttavat puitteet, myös kiinnostava ja mieliinpainuva tarina.

Vuoden 2018 aikana toteutetaan neljä matkailumarkkinoinnillisten suuralueiden mukaista ruokamatkailun tarinallistamisen kehittämistyöpajaa ja annetaan yksilökohtaista ohjausta. Kehittämisprosessissa luodaan uusia tarinoita vahvistamaan ja brändäämään alueiden ruokamatkailuprofiileja. Toimenpiteinä syntyy yrityksille ja yhdistelmätuotteille tarinoita, joissa huomioidaan paikalliskulttuuri, perinteet ym. Tarinat tekevät ruokamatkailusta kiinnostavamman, elämyksellisemmän ja helposti ostettavan. Ne jättävät myös muistijäljen. Jakaminen sosiaalisessa mediassa ja uudelleen ostettavuus kasvavat. Tarinoilla vaikutetaan tunteisiin. Tarinoilla on merkitystä ennen matkaa, matkan aikana ja matkan jälkeen. Kanavat ja muodot ovat erilaisia digimaailmasta henkilökohtaiseen vuorovaikutukseen.

Tarinallistaminen ruokamatkailussa -projektin rahoittajina ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Visit Finland (Business Finland Oy) ja Haaga-Helia amk. Työpaja on osallistujille ilmainen.

OHJELMA

klo 11.00-11.45 Lounas

klo 11.45-16.30 Tarinallistaminen ruokamatkailussa –työpaja (sis. iltapäiväkahvit)

Miksi tarinallistaminen? Missä tarinallistaminen? Miten tarinallistaminen?

Työpajan ohjaajina toimivat tarinankerronnan kouluttaja Tapani Niemi ja ruokamatkailun projektipäällikkö Kristiina Havas. Tapani Niemen ohjaus jatkuu työpajan jälkeen etäohjauksena.

 

ILMOITTAUTUMINEN 9.5.2018 mennessä kristiina.havas@haaga-helia.fi, mukaan mahtuu 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoa Kristiina Havas, kristiina.havas@haaga-helia.fi, p. 0500 688 332

TERVETULOA!

 

 

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Facebook

Strategisia kumppaneita

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö