Hungry for Finland - ruokamatkailun tuotteistamisen teemapäivä

Olet täällä

Kutsu
Hungry for Finland - ruokamatkailun tuotteistamisen teemapäivä

Paikka: Helsingin kaupungintalon juhlasali, Pohjoisesplanadi 11-13
Aika: Torstai 19.9.2019, klo 9.00 – 16.30

Yhdessä tekoja! Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!

Miksi ihmeessä Suomen ruokamatkailun kehittämistä?

Matkailija syö ja juo useita kertoja päivässä. Positiiviset, odotukset ylittävät kokemukset, jopa elämykset saavat matkailijan hymyilemään, tekemään uusintaostoksia ja jakamaan kokemuksia somessa. Ruokakokemuksen myötä matkailija tutustuu paikalliseen elämäntapaan, kulttuuriin ja perinteisiin, lähiruokaan ja luonnonantimiin. Ruoan takia valitaan myös matkakohteita. Suomen matkailun kilpailukyvyn takia ruokamatkailua tulee kehittää.

Hungry for Finland (H4F) – ruokamatkailun tuotteistamishanke täydentää alueellisia ja paikallisia hankkeita valtakunnallisesti tuoden yhtenäisiä työkaluja (tuotesuositukset ja päivitetty strategia) ja sparrausta kehitystyöhön. Tavoitteena on saada ruokamatkailu alueellisesti näkyvämpään rooliin niin kotimaassa kuin kv-markkinoilla ja tuottaa yhdistelmätuotteita, joissa ruoka on houkutteleva tekijä. Valtakunnallisen ruokamatkailuverkoston toimintaa kehitetään pysyvän toiminnan suuntaan. Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke on käynnistynyt syyskuussa 2018, ja kestää syyskuuhun 2021. Hanketta koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja hankkeen rahoittajana on EU:n maaseuturahasto. Hanketta tehdään tiiviissä yhteistyössä Visit Finlandin (Business Finland Oy) ja alueellisten toimijoiden kanssa.

Hungry For Finland – Ruokamatkailun tuotteistaminen teemapäivä ja työpaja järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin elinkeino-osaston kanssa. Ilmoittautuminen 13.9.2019 mennessä.

Lisätietoja: H4F-projektipäällikkö Kristiina Havas, kristiina.havas@haaga-helia.fi, puh. 0500 688 332

Ohjelma

9.00-10.00 Hungry for Finland - 2019 Ruokamatkailukilpailun palkintojen jako,

  • Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, Executive Vice President Paavo Virkkunen Business Finland Oy / Visit Finland ja arviointiraadin puheenjohtaja, erityisasiantuntija Kirsi Viljanen, maa- ja metsätalousministeriö
  • Helsingin kaupungin tervehdys, apulaispormestari Pia Pakarinen
  • Virkistäytymistä ja verkostoitumista

Eväitä Suomen ruokamatkailustrategian päivittämiseen

10.30 Hungry for Finland - toimenpiteet ja teemat
11.00 Ruokamatkailun kv-markkinointi, Terhi Hook, kehittämispäällikkö, Visit Finland
11.30 Ruokamatkailun trendit, Teemu Moilanen, Head of R&D, Haaga-Helia amk
12.00-13.00 Strategiset valinnat - workshop
13.00-14.00 Lounas (omakustanteinen, vapaavalintaisesti läheisissä lounaspaikoissa)

14.00 Helsinki Region - ruokamatkailun workshop

  • Helsingin kaupungin matkailun ajankohtaiset, Laura Aalto, toimitusjohtaja, Helsinki Marketing ja Jukka Punamäki, Senior Advisor, Helsingin kaupunki
  • Helsinki Region ruokamatkailun kärkituotteet ja toimenpiteet workshop

16.30 Yhteenveto ja päivän päätös

  • Ohjaajat Haaga-Helia amk:n H4F-projektitiimi: Kristiina Havas, Teemu Moilanen ja Kristiina Adamsson sekä päivän moderaattori Kristian Sievers

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Strategiakumppanit

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö