Hungry for Finland kutsuu: Keski-Suomen ruokamatkailun webinaarit 2.2. ja 15.2.2021

Olet täällä

Valokuva: Elisa Manninen, Visit Finland

Hungry for Finland - ruokamatkailun tuotteistamista Keski-Suomessa

Paikka: Zoom-virtuaalitila

Aika: 2.2. klo 12-15.00 & 15.2. klo 13-15.00.2021

Yhdessä tekoja! Ruoka elämykselliseksi ja ostettavaksi osaksi Suomen matkailua!

Matkailija syö ja juo useita kertoja päivässä. Positiiviset, odotukset ylittävät kokemukset, jopa elämykset saavat matkailijan hymyilemään, tekemään uusintaostoksia ja jakamaan kokemuksia somessa. Ruokakokemuksen myötä matkailija tutustuu paikalliseen elämäntapaan, kulttuuriin ja perinteisiin, lähiruokaan ja luonnonantimiin. Ruoan takia valitaan myös matkakohteita. Suomen matkailun kilpailukyvyn takia ruokamatkailua tulee kehittää.

Hungry for Finland (H4F) – ruokamatkailun tuotteistamishanke täydentää alueellisia ja paikallisia hankkeita valtakunnallisesti tuoden toimijoiden käyttöön yhtenäisiä työkaluja (tuotesuositukset ja päivitetty strategia) ja sparrausta. Tavoitteena on saada ruokamatkailu alueellisesti näkyvämpään rooliin niin kotimaassa kuin kv-markkinoilla ja tuottaa yhdistelmätuotteita, joissa ruoka on houkutteleva tekijä. Valtakunnallisen ruokamatkailuverkoston toimintaa kehitetään pysyvän toiminnan suuntaan. Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke on käynnistynyt syyskuussa 2018 ja se kestää syyskuuhun 2021. Hankkeen rahoittajana on EU:n maaseuturahasto. Hanketta tehdään tiiviissä yhteistyössä Visit Finlandin (Business Finland Oy) ja alueellisten toimijoiden kanssa. Lisätietoja: http://www.hungryforfinland.fi/

Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Hungry for Finland -hankkeen, Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio2 -yhteistyöhankeen ja Vetovoimaa Keitele-Päijänne-matkailuun projektin kanssa.

Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio 2 (KEKO2) -yhteistyöhanke kehittää ja edistää Keski-Suomen ruokaketjun toimintaa, maaseudun yrittäjyyttä ja imagoa toimialarajat ylittäen kokonaisuutena. Pääteemoina ovat kansainvälistyminen ja ruokamatkailu. Tavoitteena on nostaa ruoka yhä vahvemmin osaksi matkailupalveluja sekä lisätä ruokaketjun toimijoiden ymmärrystä toisistaan ja toimintatavoistaan. Hanke toimii Keski-Suomen maaseudun yhteisenä tiedotus- ja viestintäkanavana ajankohtaiselle tiedolle, uusimmille tutkimustuloksille, hyville käytänteille ja toimintamalleille sekä tarjoaa foorumin kohtaamisille. Hankkeen rahoittajan on EU:n maaseuturahasto. Lue lisää:

Vetovoimaa Keitele-Päijänne-matkailuun projekti on kehittämisyhtiö Witas Oy:n 01.11.2020 aloittama yrittäjävetoinen Keitele-Päijänne-alueen matkailun kehittämisprojekti. Projekti keskittyy alueen matkailutarjonnan konkreettiseen tuotteistamiseen, markkinointiin ja myyntiin yhdessä alueen yritysten ja alan johtavien toimijoiden kanssa. Kehitysprojektissa on mukana yrityksiä ja yksityisiä majoittajia hankealueelta: Viitasaari, Pihtipudas, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Äänekoski, Laukaa, Toivakka, Jyv­äskylä, Muurame, Jämsä, Kuhmoinen, Sysmä, Padasjoki ja Asikkala. Seuraa projektia somessa.

 

Ilmoittaudu mukaan webinaareihin 29.1.2021 mennessä.

Webinaarit vetävät Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ruokamatkailun asiantuntijat, lehtorit Kristiina Havas ja Kristiina Adamsson.

 

Ohjelma 2.2.2021 klo 12-15.00

Ruokamatkailua: suomalaiset suuntaviivat ja ruokamatkailun tuotesuositukset

klo 12.00 Keski-Suomen hankkeiden terveiset ja paikallisen yrittäjän puheenvuoro: Marja Hakkarainen, Pikku Peura

klo 12.15 Mitä on ruokamatkailu, ruokamatkailun trendit ja ruokamatkailun asiakkaat

klo 12.45 Tauko

klo 13.00 Suomen uusi ruokamatkailustrategia 2020–2028 tiiviisti – mitä siitä olisi hyvä tietää?

klo 13.45 Tauko

klo 14-14.30 Osallistujien toiveet ja virtuaalinen tapaaminen

klo 14.30-15.00 Ruokamatkailun tuotesuositukset –työkalu yrittäjälle ja kehittäjälle

klo 15.00 Tilaisuus päättyy

Ohjelma 15.2.2021 klo 13-15.00

Ruokamatkailun Keski-Suomen workshop - yhdistelmätuotteita ja -reittejä!

klo 13.00 Ruokamatkailun reitit ja tuotteet Keski-Suomessa -workshop virtuaalisesti. Tavoitteena rakentaa potentiaalisia reittejä ja yhdistelmätuotteita, löytää mahdollisuuksia yhteistyöhön.

klo 14.30 Työpajan purku

klo 15.00 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja tilaisuudesta sekä Hungry for Finland –tuotteistamishankkeesta

Kristiina Havas,  projektipäällikkö
Hungry for Finland – ruokamatkailun tuotteistamishanke, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
, kristiina.havas@haaga-helia.fi, 0500 688 332

Yhteistyössä

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Facebook

Strategisia kumppaneita

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö