Food&Fun – Turussa osataan!

Olet täällä

 

RUOKA&MATKAILU -hanke vieraili Turun Food&Fun-tapahtumassa, joka sai kunniamaininnan Suomen ruokamatkailukilpailussa keväällä 2015.
Turussa vietetään lokakuun ensimmäisestä torstaista sunnuntaihin Food & Fun -tapahtumaa. Se näkyi 12 ravintolassa vierailevien chefien menuina ja 7 baarissa oivaltavia cocktaileja valmisti ulkomaalainen baarimestari. Lisäksi Turun viini- ja ruokamessuilla oli aiheeseen liittyvää sisältöä.

Kiersimme katsomassa tapahtumaan osallistuvat ravintolat ja jututimme toimijoita. Viiniravintola E.Ekblomissa kokeilimme islantilaisen, Kari Borsteinssonin 4 ruokalajin menun. Hän työskentelee reykjavikilaisessa Koli-ravintolassa.

E.Ekblomissa, jokirannassa, Borsteinsson tarjosi selkeitä makuja ja kaunista ruokaa. Rakenteet ja kypsyydet olivat täydelliset ja annoskoot sopivat. Tapasimme rennon ja välittömän mestarin, jonka kanssa oli mielenkiintoista jutella. Vierailu oli keittiömestarin ensimmäinen Suomeen ja hän oli vaikuttunut Suomen keittiöammattilaisten taidoista innosta työskennellä keittiössä. Borsteinssonin menusta löytyi tuttuja makuja, mutta ei kosiskeltu suomalaista makumaailmaa meille tutuin keinoin. Paahdettaessa bataattia saadaan aikaiseksi lakritsin ja tähtianiksen vivahteita. Tiesitkö, että Islantiin on tuotu poroja 50-60 vuotta sitten? Siellä on pieni kasvatukseen vihkiytynyt porukka ja poro on erityisen kallista herkkua.

Turussa osataan stailata ja viimeistellä ravintoloita, ne näyttävät erityisen hyvälle. Turku on mielenkiintoinen ruokakohde, valikoimaa ja valinnanvaraa löytyy hyvin. Palvelu on vieraanvaraista ja välittävää. Turussa on helppo tuntea itsensä tervetulleeksi. Kokeile Haaga-Heliasta valmistuneen, keittiömestari-opiskelijan, oivaltavaa ja ajankohtaista kasvisruokaa Turun kauppahallissa: Roots Kitchen, et pety. Söimme parasta friteerattua kukkakaalia ikinä, maistuvan salaatin lisäkkeenä. Annoskoot ovat reippaat, ei harmita, eikä jää nälkä!

Teksti: Kristiina Adamsson ja Birgitta Nelimarkka

InstagramCapture_8c79d46d-053d-459d-b73e-f19ec35bee01

WP_20151001_12_24_02_Pro

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Facebook

Strategisia kumppaneita

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö